131

11 kommenttia - “131”

 1. Rami Rautkorpi Kirjoittaa:

  Tästä voisi tehdä toisen version, jossa keskimmäisen ruudun vastaus on affirmatiivinen (en haluaisi tässä yhteydessä käyttää sanaa “myönteinen”), ja kolmas ruutu on silti täsmälleen sama.

 2. Von Salmnhoff Kirjoittaa:

  Uusi sivudesigni on nätti ja toimiva, mutta mikä tärkeintä, Internetin Paras Sarjakuva päivittyy jälleen! Hetken olin jo huolestunut.

 3. Fita Kirjoittaa:

  Täällä toinen, joka ilahtui uusista päivityksistä..! Ilman naista on paitsi sijaiskokemuksen välittäjänä terapeuttinen, myös aika ainutlaatuisen suorapuheinen sarjakuva seksuaalisesta syrjäytymisestä ja sen pelosta. Samanlaista itsereflektiivisyyttä toivoisi useammin löytävänsä naisten keskuudesta. Tähän kyseiseen strippiin itselleni tuli hieman Rautkorven ehdotusta mukaillen mieleen linkin takaa löytyvä kirjoitus: http://www.craigslist.org/about/best/lax/483318927.html

 4. Rami Rautkorpi Kirjoittaa:

  Yhden miehen “tiedän täsmälleen tuon tunteen” on kai toisen miehen “hahhah, mutta oikeasti kaikki valintani ovat jonkun muun syytä”.

 5. Jones Kirjoittaa:

  Loistavaa, että nämä vanhat klassikot löytyivät vielä ja näköjään päivittyvätkin. Kiitos! Paitsi, että tarinat on hyviä, diggaan kovasti myös piirustusjäljestä. Haluatko kertoa mitä työvälineitä (kynät + softa) käytät?

 6. Nisse Kirjoittaa:

  Naisena täytyy myöntää, vaikka samaistumispohjaa ei aina niin olisikaan, tunnistan monet tilanteet kyllä ympäröivästä arjesta. Intellektuellin kivan miehen osa ei ole aina se helpoin. Itse olen koko elämäni seurustellut näiden “kivojen” Linux-miesten kanssa, ja lempi on minun osaltani lässähtänyt aina siihen, kun seksuaalisesti kokematon ja itsestään epävarma mies nostaa minut jalustalle ja lakkaa kohtelemasta minua kuin ihmistä. Mies kulkee nöyrästi lakki kädessä kolme askelta perässä ja sitä vaan huomaa tahtomattaan katselevansa raavaiden metsän miesten perään, jotka eivät rakkaudesta runoile, vaan ottavat ja kauniisti pyytelemättä.

  Esimerkiksi. Miksi Gene Huntin kaltainen mies on naisille seksisymboli? Viettäkäämme kaikki hiljainen hetki tämän kysymyksen äärellä.

  Mutta hei, seuraavaa kokonaista albumia odotellessa! (Strippien “kommenttiraita” oli muuten ihan poskettoman hauska lisä edellisessä julkaisussa.)

 7. Mikko Kuitunen Kirjoittaa:

  Jones: Nykyään luonnostelen paljon pieniä kuvia tusseilla tai lyijykynillä joista haen fiiliksen ja rytmin, sitten piirrän yleensä sellasen 15×15 cm piirroksen sinisellä lyijytäytekynällä 80g tulostuspaperille jonka sitten tussaan Pentel GFKP sivellinkynällä joka on lähes tulkoon yhtä hyvä kuin oikea sivellin mutta sitä ei tarvitse putsata.

  Tämän jälkeen skannaus. Photoshoppiin, threshold (kun piirrokset on tehty sinisellä ne häipyvät kivasti eikä tarvitse hirveesti korjailla), viivat omaan layeriinsa ilman taustoja (ctrl-click rgb-kanavaan, select inverse ja fill uuteen layeriin) ja siitä sarjakuvapohjadokkariin smart objectiksi niin niitä pystyy skaalailemaan ilman laadun kärsimistä sitten jos tulee tarvetta printtailla niitä. Sävytyksessä käytän sitten Wacomin piirrustualustaa, joka rulettaa tässä työvaiheessa.

  Ruudut ovat aukkoja valkoisella täyetetyssä vektorikerroksessa joihin on viivat piirretty layer stylellä. Se pitää ottaa pois päältä kun työskentelee tai ruudunpäivitys muuttuu mateluksi mutta on kiva lopputuloksen kannalta kun ruutuja voi siirtää (ja skaalata) vapaasti ja kaikki ylimääräinen peittyy alle.

  Ensi stripissä ajattelin koittaa piirtämistä kunnon piirrustuspaperiin ja sitten tussausta läpinäkyvälle jäljennyspaperille. Mikähän tuon jälkimmäisen oikea suomenkielinen termi taas olikaan.

  Aikaisemmin kokeilin vähän kaikkea, iso osa alkupään ‘hyvistä’ piirroksista on tehty a3 koossa lyijykynällä ja copicin sivellinkynällä mutta tuskastuin digitointiin kameralla a3 skannerin puutteessa. Kokeilin jossain välissä piirtämistä suoraan tietotokeen piirrustusalustalla mutta kynä ja paperi on vaan mulle paljon toimivampi. Ajoittain olen tehnyt tussauksenkin tietokoneella piirrustusalustalla, mutta siihenkään ei ole sellasta touchia että hommasta tulee yleensä hakuammuntaa vaikka olenkin harrastanut Wacomia varmaan kohta 15 vuotta. Suurin syy piirrosjäljen vaihtelevuuteen on kokeilunhalu ja se että olen laiska kuin saapas, joten jälki on ajoittain mitä on. Onneksi olen viime aikoina löytänyt kohtuu toimivan proessin niin ei tule niin räikeitä heittelyitä kuin alkupäässä.

  Joitain huomattavia poikkeuksia:

  Nro. 1 on piirretty hiirellä.
  Nro. 35 keskimmäinen kuva on suoraan maalattu Photoshopissa.

  Jotkut kuten 63. on piirretty ja tussattu Illustratorissa.

  79. on muistaakseni piirretty lassotyökalulla ja täyttövärillä Jussin läppärillä varmaan Gimpillä.

  98. on piirretty Sketchupilla

  127. on piirretty Painterilla.

  Kokeilin jossain vaiheessa myös Manga Studio Pro:ta ja tykkäsinkin kovasti, mutta en muista olisinko tussannut sillä yhtään strippiä – mahdollisesti.

 8. MikkoP Kirjoittaa:

  Hmmmh, tässä saattaa olla kiusallinen pala totuutta. Toisaalta on joskus helpompaa ettei vielä ruoski itseään sillä lisää. 😀

  Related:
  http://www.vgcats.com/comics/?strip_id=295

 9. rrrrr Kirjoittaa:

  Nisse, koska olisit kuullut, että mies olisi valittanut siitä, että hänet nostetaan jalustalle?

  Taidat muutenkin puhua ääritapauksista ja jätit sanomatta paljon, tuskinpa toisen mielipiteen kysyminen ja naisen pitäminen tasa-arvoisena kumppanina on mitenkään inhottavaa.

 10. Pōhutukawa Kirjoittaa:

  A classic case of being LJBF’d: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=ljbf

 11. kaide73 Kirjoittaa:

  LJBF on tunettu termi myös PUA-piireissä:

  http://www.pualingo.com/pua-definitions/lets-just-be-friends-ljbf/